به گزارش روابط عمومی شرکت محصولات کاغذی لطیف واحد تحقیق و توسعه شرکت لطیف در طرح پژوهشی ـ تحقیقاتی مشترک با محققان سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، امکانسنجی استفاده از اسلج شرکت لطیف را در تولید MDF در مقیاس آزمایشگاهی را انجام دادند.
به گزارش روابط عمومی شرکت محصولات کاغذی لطیف واحد تحقیق و توسعه شرکت لطیف در طرح پژوهشی ـ تحقیقاتی مشترک با محققان سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، امکانسنجی استفاده از اسلج شرکت لطیف را در تولید MDF در مقیاس آزمایشگاهی را انجام دادند.
در این طرح آزمایشی از سطوح مختلف اسلج از صفر تا 50 درصد وزنی همراه الیاف چوب و در سطح رزین اوره فرم آلدهید (UF) 10 و 12 درصد وزنی به عنوان چسب برای ساخت پانل های MDF آزمایشی استفاده گردید. نتایج حاصل از این طرح آزمایشی براساس ویژگی پانل ها و صرفه جویی در هزینه ناشی از استفاده اسلج نشان داد شرایط بهینه، استفاده از اسلج 20 درصد وزنی به عنوان جایگزینی برای الیاف چوب به همراه رزین 12 درصد وزنی اوره فرم آلدهید (UF) تعیین شد. در این شرایط بهینه، افت عملکرد شاخص ها به اندازهای قابل قبول می باشد که می تواند نیازهای استاندارد را برآورده کند. شایان ذکر است، بازیافت پسماند کاغذسازی از اهداف اقتصاد چرخشی می باشد. در نهایت می توان نتیجه گرفت که پسماند کاغذ بازیافت شده به عنوان جایگزینی برای الیاف چوب در تولید MDF قابل استفاده می باشد، اما بهینهسازی برای به حداکثر رساندن استفاده از مواد زائد بدون کاهش شدید ویژگیهای کلیدی مورد نیاز است.
نتایج حاصل از این طرح پژوهشی ـ تحقیقاتی مشترک فی مابین واحد تحقیق و توسعه شرکت لطیف و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در قالب یک مقاله در مجله معتبر بین المللی پلیمر کامپوزیت با ضریب تأثیر 5.2 منتشر شده است که جهت اطلاع و بررسی بیشتر از طریق لینک ذیل قابل روئیت می باشد.
https://4spepublications.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1002/pc.28202
طرح استفاده ازاسلج شرکت لطیف در تولید MDF در فاز صنعتی نیز عملیاتی شد. این طرح، در راستای سیاستها و برنامههای هلدینگ سلولزی در حوزهی تحقیق و توسعه و استفاده از ظرفیتهای همافزایی بین شرکتهای هم گروه در دستور کار شرکتهای چوب خزر کاسپین و محصولات کاغذی لطیف قرار گرفته است.
در همین راستا، مدیر نظارت بر طرحها و پروژههای دانشبنیان هلدینگ سلولزی (تاسیکو) تصریح کرد: پس از آنالیز و تحلیل نتایج مراحل قبل و نمونههای تولید شدهی اولیه، در این مرحله تولید به صورت صنعتی و در مقیاس محدود به منظور بررسی و تحلیل نتایج و آثار فنی، کاربردی و اقتصادی آن، انجام شده است، تا در صورت مقبول بودن نتایج حاصله، امکان معرفی به بازار به عنوان یک محصول اقتصادی جدید را خواهد داشت.
قابل ذکر می باشد اسلج شرکت محصولات کاغذی لطیف در حال حاضر به عنوان یک پسماند شناخته می شود و دارای ترکیبی متشکل از 50 درصد الیاف نرمه های سلولزی و 50 درصد مواد معدنی عمدتاً حاوی کربنات کلسیم می باشد. واحد تحقیق و توسعه شرکت لطیف درصدد بررسی تولید محصولی با ارزش افزوده و همچنین استفاده از اسلج در سایر صنایع تبدیلی مرتبط ، می باشد. یکی از کاربردهای اسلج ، استفاده به عنوان جایگزین بخشی از مواد الیاف چوبی در تولید MDF می باشد. ازسایر کاربردهای اسلج می توان به استفاده از آن در تولید سیمان، استفاده در تولید فرآورده های سیمانی مانند بلوک، بتن، گچ برگ (gypsum fiber board)، فایبر سمنت برد ( fiber cement board)، تولید شانه تخم مرغ، مقوای گراماژ بالا و ... اشاره نمود ، که تحقیقات تکمیلی تا حصول نتایج مطلوب ، از سوی واحد تحقیق و توسعه شرکت لطیف ادامه دارد.