۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۲ مهر
در مصاحبه با حسابرس داخلی محصولات کاغذی لطیف مطرح شد اقدامات حسابرس داخلی در راستای عمل به برنامه جامع سهامداران محصولات کاغذی لطیف
چکیده

نظر به اهمیت تشریح جزییات و مفاهیم این بخش مهم در روند سازمان ها و آشنایی بیشتر همکاران با ساز و کار‌ها و نوع فعالیت‌ها و فرآیند‌های آن در شرکت محصولات کاغذی لطیف ، روابط عمومی این مجموعه با حمید پیریائی مدیر حسابرسی داخلی محصولات کاغذی لطیف به گفتگو نشسته است

access_time ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۳ شهريور
remove_red_eye 99 بازدید
در مصاحبه با حسابرس داخلی محصولات کاغذی لطیف مطرح شد اقدامات حسابرس داخلی در راستای عمل به برنامه جامع سهامداران محصولات کاغذی لطیف

طبق تعریف انجمن حسابرسان داخلی ایران  ، فعالیت حسابرسی داخلی عبارت است از ارائـه خدمـات مشاوره‌ای و اطمیناندهی مستقل و بی‌طرفانه به منظور ارزش‌افزایی و بهبود تمامی عملیات های سازمانی ؛ فعالیت حســابـرسـی داخلی، با ایجاد رویـکردی منظـــم و روشمنــد، به مجموعه های اداری ؛ صنعتی و تجاری کمک می‌کند که برای دستیابی به اهداف عملیاتی خود، اثربخشی فرایند‌های نظام راهبری، مدیریت ریسک و کنترل را ارزیابی و بهبود بخشد و در واقع حسابرسی داخلی، ارزیاب مستقلی است که توسط بخشی با همین عنوان در یک بنگاه اقتصادی برای بررسی سیستم های مالی و اداری ، انجام می‌شود و کفایت سیستم کنترل داخلی را از لحاظ اثر بخشی و کارآمد بودن و استفاده بهینه از منابع سازمان ارزیابی و گزارش می‌کند و با به کارگیری شیوه‌ای اصولی و نظام‌مند برای ارزیابی و بهبود اثر بخشی فرآیند‌های سازمانی، مدیریت ریسک سازمان را در دستیابی به اهداف یاری می نماید. از این رو نظر به اهمیت تشریح جزییات و مفاهیم این بخش مهم در روند سازمان ها و آشنایی بیشتر همکاران با ساز و کار‌ها و نوع فعالیت‌ها و فرآیند‌های آن در شرکت محصولات کاغذی لطیف ، روابط عمومی این مجموعه با حمید پیریائی مدیر حسابرسی داخلی محصولات کاغذی لطیف به گفتگو نشسته است که مشروح آن در ادامه می خوانید:

لطفاً توضیح مختصری از سوابق تحصیلی و مسئولیتی خود را بیان بفرمائید ؟

 با عرض سلام خدمت همکاران گرامی ؛ بنده حمید پیرپائی دارای مدرک کارشناسی ارشد حسابداری مدیریت که در عرصه حسابرسی به عنوان اولین تجربه به مدت شش سال و نیم در یک موسسه حسابرسی و یک سال و نیم به عنوان رئیس حسابرسی داخلی هلدینگ زر مشغول فعالیت بوده و افتخار دارم که سه سال و نیم نیز در شرکت لطیف مشغول فعالیت هستم.

فرآیند آشنایی شما با محصولات کاغذی لطیف از چه طریقی بوده است ؟

با توجه به سابقه فعالیت در قسمت های حسابرسی شرکت های مختلف با انجام مصاحبه تخصصی که از طرف مدیران حسابرسی شرکت های سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین(تاپیکو) و گروه صنعت سلولزی تامین گستر نوین(تاسیکو) با اینجانب در طی مراحل جذب و استخدام انجام گردید ؛ موفق به کارگیری در مجموعه لطیف شدم .

علت وجود واحد حسابرسی در شرکت ها و ماموریت عمده این قسمت را عنوان فرمایید؟

به صورت کلی می توان بیان داشت حسابرس چشم و گوش سهامدار بوده و حسابرسان داخلی مستقیما زیر نظر هیئت مدیره که توسط مجمع با انتخاب مستقیم سهامداران تعیین می شوند فعالیت می نمایند و می توان گفت نماینده سهام دار به صورت تشکیلاتی در داخل مجموعه محسوب می گردد و حسابرس در تمامی فرآیند های کاری اعم از جذب و استخدام خرید  و فروش و هزینه کرد و عملیات اداری و مالی و... به عنوان حافظ منافع سهامداران ورود و نظارت دارد.

با توجه به تاکید مدیر عامل محترم یکی از اقدامات مطلوب انجام شده در شرکت محصولات کاغذی لطیف این است که حسابرسی و نظارت حین انجام کار مورد توجه است و در این شرکت  واحد حسابرسی در تمامی فرآینده ها اعم از قراردادها و پرداخت ها به عنوان بازوی مشاوره ای حضور دارد و به عنوان حافظ منافع سهام دار و کلی هلدینگ فعالیت داشته و تفاوت عمده اش با سایر واحدها مانند فروش و تولید و ... در این نکته نهفته است که سعی دارد با دید کمک و نه مچ گیری در تمامی فرآیند های کاری ورود داشته باشد .

 ارزیابی خود از عملکرد شش ماهه ابتدای سالجاری در حوزه حسابرسی را بیان بفرمایید ؟  

مبنای کار در این قسمت براساس برنامه سالیانه ای است که توسط کمیته حسابرسی و با تایید هیئت مدیره مصوب می شود و تمامی فرآیند ها و اقدامات واحد ها اعم از فروش و مالی و حقوقی و ... توسط حسابرس رصد گردیده و در فرآیندهای عمده شرکت شامل فروش خرید تولید هزینه های مالی- بهای تمام شده و زیر مجموعه ها ی این فرآیند ها با برنامه ریزی حساب شده رصد و کنترل شده تا بتوانند به اهداف عمده براساس برنامه دست یابند .

اگر افق و برنامه ای در مورد شش ماه دوم سال دارید عنوان بفرمایید ؟

فرق حسابرسی با سایر واحد ها مانند تولید یا فروش این است که افق کاری براساس یک برنامه منظم و مشخص بسیار مدون برنامه ریزی گردیده است و فرآیند ها و عملیات ها ثابت و مشخص هست و با توجه به ذات حسابرسی که براساس برنامه طرح ریزی گردیده است عمل دقیق به برنامه ها مد نظر در شش ماهه دوم قرار دارد .

مهمترین چالش و مشکل حوزه حسابرسی در چه زمینه هایی می باشد؟

امروزه حسابرسی چون وارد اصلاح ساختار های موجود می شود و اصلاحات پیشنهادی در راستای کمک به انجام دقیق فرآیند ها در حوزه های مختلف داشته که بعضی مواقع چالش و اصطکاک در این حوزه صورت گرفته و می توان عنوان کرد قسمت حسابرسی در کنار سایر واحد های نظارتی به فعالیت می پردازد ولی اقدامات این حوزه وارد به حوزه امور محرمانه داخل نمی شود و اصول فنی حسابرسی در آن دخالت دارد و نظر و ایده های واحدها در پایان نظارت در راستای بهبود عملکرد پرسیده می شود.

یک پیشنهاد در مورد روند تسهیل فعالیت ها در حوزه حسابرسی را عنوان نمائید؟

در تمامی فرآیندها سعی می شود کمک به تمامی قسمت ها شده و دید مچ گیری از ذهن ها پاک گردد و اصلاحات با هدف بهبود صورت گیرد و فرق این مجموعه با سایر مجموعه ها این است که قبل از هر عملکردی سعی می شود اشکالات رفع شود تا خروجی کار براساس برنامه محوری هر حوزه باشد  .

 جمع بندی حضرتعالی در حوزه حسابرسی و جمله پایانی را بیان بفرمایید؟

 این اطمینان باید از طرف هیئت مدیره محترم به سایر قسمت ها داده شود که واحد حسابرسی با هدف کمک و عدم مچ گیری در حال فعالیت است و حسابرسی با توجه به تعدد ماموریت ها یکی از سخت ترین قسمت های سازمان ها به حساب می آید .

از این‌که زمان گذاشتید و در این مصاحبه حضور یافتید، کمال تشکر و قدردانی را دارم .