۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ ارديبهشت
مقصودی مدیر کنترل کیفی شرکت لطیف ، عرضه محصول با کیفیت بالا نتیجه کنترل کیفیت است
چکیده

کنترل کیفیت در شرکت محصولات کاغذی لطیف با هدف افزایش بهره‌ وری پایدار به ‌وسیله استفاده از مواد اولیه مرغوب و به‌منظور تولید محصول نهایی باکیفیت بالا انجام می‌شود.

access_time ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۰ مهر
remove_red_eye 747 بازدید
مقصودی مدیر کنترل کیفی شرکت لطیف ، عرضه محصول با کیفیت بالا نتیجه کنترل کیفیت است

 

مقصودی مدیر کنترل کیفی شرکت لطیف

عرضه محصول با کیفیت بالا نتیجه کنترل کیفیت است

 

کنترل کیفیت در شرکت محصولات کاغذی  لطیف با هدف افزایش بهره‌ وری پایدار به ‌وسیله استفاده از مواد اولیه مرغوب و به‌منظور تولید محصول نهایی باکیفیت بالا انجام می‌شود. این بخشی از گفت‌وگوی مقصودی مدیر کنترل کیفی شرکت لطیف با خبرنگار روابط عمومی است، به گفته وی؛ کنترل کیفیت با حداقل هزینه برای دستیابی به بالاترین سطح رضایتمندی مشتریان و افزایش توان رقابت در بازار صورت می‌گیرد

مشروح این گفت‌وگو پیش روی شماست

وقتی از کنترل کیفی در حوزه محصولات سلولزی حرف می‌زنیم، منظورمان چیست ؟ به عبارتی کنترل کیفی چه فرایندی را طی می‌کند و چگونه اجرا می‌شود؟

کنترل کیفیت در صنایع سلولزی فرآیندی شامل بهره‌گیری از مجموعه فرآیندها، تجهیزات، نرم‌افزارها و مکانیزم‌های علمی موجود در خصوص کنترل مواد اولیه ورودی، محصول حین فرآیند و محصول نهایی است، در واقع کنترل کیفیت به‌منظور افزایش میزان بهره‌وری پایدار با ممانعت از تولید محصول معیوب و تولید محصولی با کیفیت بالا و با حداقل هزینه ممکن و با هدف ارتقای سطح رضایتمندی مشتریان است که از ارکان اساسی هر بنگاه صنعتی هستند.

در این راستا از سیستم‌های مدیریت کیفیت شامل استانداردهای جهانی و ملی مانند استاندارد ایزو 9001 و سایر مراجع معتبر به‌منظور کنترل، پایش، تحلیل و مستندسازی عوامل مؤثر بر کیفیت کلیه مراحل تولید اعم از مواد اولیه، محصول حین فرآیند و محصول نهایی بهره‌گیری می‌شود.

نمونه‌برداری و آزمون‌های کیفی انجام‌شده در طول تولید یک محصول تا ایجاد یک محصول نهایی با کیفیت، ‌باید مطابق با روش‌های اجرایی و دستورالعمل‌های معتبر و یکپارچه‌ای که در این مراجع ارایه شده صورت پذیرد. به‌منظور اجرای هرچه دقیق‌تر مراحل کنترل کیفیت، هر بنگاه صنعتی ‌باید در کلیه مراحل تولید که شامل ورود مواد اولیه تا خروج محصول نهایی از آن بنگاه صنعتی است، نسبت به تأسیس و تجهیز آزمایشگاه‌های خود و بهره‌گیری از دانش روز، پرسنل مجرب و آموزش‌دیده و ابزارهای علمی کنترلی، در راستای ارتقای سطح کیفی کلیه مراحل تولید، کاهش هزینه‌های تولید و ارتقای سطح رضایتمندی مشتریان، اقدام کند.

کنترل کیفی در حوزه کاری شما با چه هدفی صورت می‌گیرد؟

کنترل کیفیت در این مجموعه با هدف افزایش بهره‌وری پایدار به‌وسیله استفاده از مواد اولیه مرغوب به‌منظور تولید محصول نهایی باکیفیت بالا صورت می‌گیرد. در واقع کنترل کیفیت با حداقل هزینه برای دستیابی به بالاترین سطح رضایتمندی مشتریان که منتج به توان رقابت در بازار و همچنین پایداری بنگاه در عرصه صنعت می‌شود، انجام خواهد شد.

در هنگام تأمین مواد اولیه چگونه کنترل کیفی را مدنظر قرار می‌دهید؟

تمامی مواد اولیه ورودی مؤثر بر کیفیت محصولات نهایی تحت کنترل هستند، بدین منظور مشخصات فنی هر یک از مواد اولیه ورودی مطابق با دستورالعمل‌های مدون بر اساس استانداردهای ملی و جهانی مربوطه تعیین و به همراه حدود مجاز پذیرش تعریف‌شده و جهت ارائه به تأمین کننده در اختیار واحد بازرگانی قرار داده شده است.

این واحد ضمن ارزیابی تأمین‌کنندگان و احراز صلاحیت آنان با ارائه مشخصات فنی مواد اولیه مورد نیاز اقدام به خرید می‌کند. ماده اولیه خریداری‌شده در بدو ورود وارد قرنطینه شده و پس از انجام آزمون‌های کیفی، در صورت تأیید جهت استفاده در خط تولید، از انبار مواد اولیه ترخیص می‌شود. در هنگام دپو و انبارداری تا زمان مصرف نیز مطابق با نوع ماده اولیه، شرایط محیطی و نگهداری در انبار مورد کنترل و پایش قرار گرفته و ضمن رعایت اصول fifo از مصرف مواد اولیه منقضی ممانعت به عمل می‌آید.

مهم‌ترین برنامه شما برای ارتقای کیفیت محصول چیست؟

-تولید و ارتقای کیفی محصولات و کالاهای داخلی در راستای قابل رقابت بودن با نمونه‌های خارجی

- افزایش رضایتمندی مشتری و سطح کیفی خدمات پس از فروش

- تاکید بر تولید محصولات بدون نقص

- به‌کارگیری نیروهای مجرب و آموزش‌دیده جهت کنترل کلیه فرآیندهای مرتبط با تولید

- استفاده از تجهیزات، دانش و نرم‌افزارهای به‌روز کنترل کیفیت جهت پایش شاخص‌های کیفی محصول

- ارتقای فرآیند و سیستم‌ها به طور مستمر (بهبود مستمر)

- انجام ممیزی‌های داخلی و خارجی به‌منظور پایش فعالیت‌های کیفی و تولیدی انجام‌شده

- فعالیت‌ها حول محور پاسخگویی به نیازها و انتظارات مشتری

- مقایسه پارامترهای کیفی محصول با استانداردهای به روز کیفیت و تلاش مستمر در جهت بهبود سطح کیفی محصول تولیدی

- پایش سطح کیفی رقبا

- به‌کارگیری واحد تحقیق و توسعه جهت یافتن راهکارهای علمی برای ارتقای سطح کیفی محصول

 

تجهیزات و ماشین‌آلات، چه نقشی در بهبود کیفی دارند و وضعیت شما چگونه است؟

  • بالا بردن کیفیت محصول تولیدی (ارتقا کیفیت) و افزایش بهره‌وری
  • کاهش مصرف مواد اولیه و دستیابی به تولید بیشتر با ضایعات کمتر
  • کاهش هزینه و کاهش زمان تلف‌شده
  • جلوگیری از تولید محصول نامرغوب
  • افزایش میزان و راندمان تولید
  • کاهش مصرف انرژی
  • کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات
  •  

رابطه بین کنترل کیفی و میزان فروش را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

وجود واحد کنترل کیفیت پویا در هر بنگاه صنعتی منتج به استفاده از مواد اولیه مرغوب و تولید محصول نهایی با کیفیت مطلوب و با حداقل ضایعات ممکن و هزینه‌های تمام‌شده می‌شود. مهم‌تر آنکه عرضه محصول با کیفیت بالا به افزایش میزان رضایتمندی مشتریان و برگشت و جذب مشتری می‌انجامد. با توجه به موارد مذکور، ارائه محصول با کیفیت بالا و قیمت مناسب که از رضایت‌مندی بالایی نزد مشتریان برخوردار است، افزایش میزان فروش و سهم بازارهای داخلی و خارجی را برای بنگاه به ارمغان خواهد آورد.

 

مهم‌ترین چالش‌های شما چیست؟

  • عدم دسترسی به مواد اولیه با کیفیت به علت تحریم و نبود مواد مناسب جهت جایگزینی
  • مستهلک شدن تجهیزات مورد استفاده در سیستم به دلیل نبود قطعات با کیفیت به علت تحریم
  • انتقال دانش درون سازمان
  • قوانین سازمان‌ها و ارگان‌های نظارتی و برون‌سازمانی
  • توان رقابت در بازار